Pannetje in Zuid-Afrika!
Home Voorbereiding Foto's Dagboek Gastenboek Geld verdienen

In eerste instantie was deze website bedoeld voor mijn familie en vrienden om mij te kunnen volgen tijdens mijn 11 maanden in Zuid Afrika. Nu ik weer terug ben in Nederland is het leuk voor mij - en hopelijk ook voor anderen - om mijn verhalen te lezen en foto's te kunnen bekijken.

Ervaar mijn 11 maanden in Zuid Afrika in 16 minuten:

Pannetje in Zuid-Afrika

Om dit filmpje te bekijken moet QuickTime Player geinstalleerd zijn op uw pc.
Download gratis QuickTime MediaPlayer

Het filmpje 200Mb is bij elkaar, dus het laden kan even duren!


Organisatie

Mijn reis naar Zuid Afrika omvat precies 11 maanden. Ik vertrok op 11 September 2005 op schiphol, en was op 11 Augustus 2006 weer terug in Nederland. (Foto's van mijn afscheidsfeest)

In deze 11 maanden heb ik 5 maanden gewerkt in Kaapstad aan mijn afstudeeropdracht bij het bedrijf African Access, waar ik heb geholpen bij het opzetten en verbeteren van internetcafe's. Mijn stage heb ik geregeld via UNSA.

Verder heb ik vrijwilligerswerk gedaan voor PRAY-UK in het project voor de EOANgroup waarbij het mogelijk word gemaakt voor kinderen uit een arm gezin om te kunnen dansen, muziek te maken of te acteren.

Tussendoor en vooral na mijn afstudeeropdracht heb ik veel plaatsten in Zuid Afrika bezocht en geweldige avonturen beleefd door het hele land, inclusief Lesotho en Swaziland, wat zelfstandige landen zijn omringt door Zuid Afrika.

OriŽntatie

Zuid Afrika bestaat uit 9 provincies, waarop het fotogedeelte van deze site op is ingedeeld. Helaas ben ik niet in staat geweest alle provincies te ontdekken in de mate waarin ik het graag zou willen.

De eerste 7 maanden heb ik al mijn avonturen geschreven in het dagboek, van de andere maanden zijn tot nu toe alleen de foto's beschikbaar.
Communicatie

Bellen kost natuurlijk veel te veel geld, maar er zijn verschillende manieren om toch goedkoop in contact te komen met vrienden of familie die voor langere tijd in Zuid Afrika zitten. met een vaste telefoon kun je een zuid Afrikaans landline nummer al bellen met bijvoorbeeld Pennyphone voor 7 cent per minuut! Helaas laat de kwaliteit van deze goedkope lijnen het vaak afweten, en word je voor lange gesprekken vaak zo gefrustreerd dat je liever rechtstreeks belt.

Verder is het gratis om met Skype telefoongesprekken te voeren via het internet, de meeste internetcafe's hebben de software op hun pc's staan.