Pannetje in Zuid-Afrika!
Home Voorbereiding Foto's Dagboek Gastenboek Geld verdienen

Een geslaagde reis kan bijna niet zonder een goede voorbereiding! Om problemen te voorkomen, of om je vast in te lezen in belangrijke afspecten van een land kan de reis nog veel leuker en interessanter maken. Voor een reis van een paar weken is het handig om voor vertrek al een idee te hebben wat je wilt gaan zien / doen zodat alle tijd die je heb nuttig gebruikt word en niet verloren gaat.


Literatuur

Reisgidsen. Geen enkele reiziger kan natuurlijk zonder een reisgids! De Lonely Planet (links) is onmisbaar voor elke backpacker. In deze gids staan onwijs veel adressen en contact-telefoonnummers van verblijfplaatsen en bezienswaardigheden. Er staan bijna geen plaatjes in dit boek, dit is puur voor de informatie!

Om de droge teksten van de Lonly Planet aan te vullen heb ik de Capitool reisgids (rechts) erbij bijgekocht. In deze tweede reisgids (Nederlands) staan mooie kleurenfoto's met per provincie van Zuid Afrika een beschrijving van de bezienswaardigheden van elke provincie. nu kan ik behalve de tips voor vervoer en overnachting, mij ook vast voorbereiden op alle mooie dingen die ik ga zien in het komend jaar. Twee reisgidsen is meer dan genoeg, en ik raad deze twee echt aan voor mensen die naar Zuid Afrika gaan!

Geschiedenis. Ik ben totaal geen lezer maar voor mijn verjaardag kreeg ik deze autobiografie van Nelson Mandela "Een lange weg naar vrijheid" cadeau en ik kon niet meer stoppen met lezen! Mandela heeft in zijn leven zo veel dingen gedaan voor vrijheid van de afrikanen in Zuid Afrika. Zijn autobiografie geeft tegelijkertijd een goed beeld van hoe Zuid Afrika de afgelopen decennia is veranderd. Het is niet te geloven hoe de Zuid Afrikanen door de witte bevolkingsgroepen onderdrukt zijn in een niet zo ver verleden! Een belangrijk stuk geschiedenis van Zuid Afrika en daarom onmisbare kennis voor een reis naar Zuid Afrika. Ontelbare keren heb ik mijn door dit boek verkregen kennis kunnen gebruiken in het dagelijks leven. Bijna iedere zwarte afrikaan heeft het graag over het verkrijgen van de vrijheid en de huidige situatie als gevolg ervan.


Vaccinaties

In principe heb je als je naar de steden in Zuid Afrika gaat geen vaccinaties nodig. Mijn studenten uitwisselingsbedrijf vind het niet nodig om je vol te laten spuiten wanneer je alleen in de grote steden bent. De Huisart raad mij echter aan om een Hepatitus A prik te halen, en toch ook een DTP prik.

* DTP De DTP prik hebben de meeste mensen al standaard gehad als kind maar 10% van de bevolking heeft deze prik niet gehaald (voornamelijk uit geloofsovertuiging) Ik heb de DTP prik wel gehad als kind, dus ik zal sowieso geen polio oplopen in Zuid Afrika. wanneer ik een tweede prik erbij haal, voorkom ik dat ik Polio mee draag naar Nederland, waardoor de 10% niet-gevaccineerden Polio zouden kunnen krijgen!
Omdat ik geen groot fan ben van het onnodig vergiftigen van mijn eigen bloed heb ik geen DTP-prik gehaald

* Hepatitus A Mijn huisarts raadde mij ook aan om een Hepatitus A prik te halen. in principe zou voor iedereen een combinatie met Hepatitus B het beste zijn, maar ik ben al helemaal platgespoten met de Hepatitus B variant, dus dat is voor mij niet nodig!