Pannetje in Zuid-Afrika!
Home Voorbereiding Foto's Dagboek Gastenboek24 september 2005

Omdat er hier in Kaapstad geen boerenkool te koop is moeten Ruud en ik iets anders echt Hollands bedenken. Nederland heeft behalve de zuurkool met spek, of boerenkool met worst niet echt gerechten waar Nederland bekend om is, daarom kies ik er voor om een standaard Hollandse maaltijd te bereiden: "Bloemkool met Aardappelen, gehaktballen en vette jus" Alleen al de naam maakte de afrikanen nieuwsgierig! Natuurlijk zei iedereen die het gegeten had dat het lekker was, maar voor hun is het natuurlijk net zo raar als dat ik hun traditionele dingen eet. men baas Theo was er goed over te spreken, die zei dat het hem herinnerde aan de pot die zijn moeder voor hem maakte toen hij nog in NL woonde... I'll take that as a huge compliment.

Ik heb vandaag geen enge dingen geprobeerd. Het enige nieuwe wat ik heb gegeten is beetje pasta met soort van vis... Pasta met saus was echt heel erg lekker, alleen die vis had er van mij niet in gehoeven. Ruud was wel ongelofelijk stoer vanmiddag, want hij eet zelfs de koeienmaag! Ik ga al over men nek als ik zie hoe hij die stukjes op zen vork prikt en in zen mond stopt, dus ik waag me er echt niet aan! Als ik Ruud moet geloven was het best lekker, niet echt speciaal... daar houden we het dan ook maar bij!

Naast het Restaurant staat een Craft-shop. Net zoals elke andere craftshop in Zuid Afrika, er zijn er honderden, verkopen ze hier handgemaakte beeldjes, schilderwerken, sieraden etc. van die touristische dingen die je dan koopt en er vervolgens niets mee doet zodra je in NL bent. Ik word spontaan verliefd op een mooi schilder-doek en wil dan ook investeren in dit culturele hoogstandje wat ik natuurlijk moet kopen. Niet alleen omdat het een mooi doek is, of omdat het handgemaakt is enzo, maar vooral omdat dit winkeltje in Langa is, het township waar ik in werk. Daar wil ik wel wat kopen om de ontwikkeling te sponsoren. Leuk en wel, maar R500 (60 Euro) vind ik wel wat veel. Als een echte Nederlander die goed heeft leren afdingen van zijn lieve mama betaal ik uiteindelijk maar R130 ( 15 Euro). Best netjes al zeg ik het zelf. Trots hang ik vanavond mijn nieuwe doek aan de huiskamermuur.

Het is ondertussen al weer 21u. Een mooi tijdstip voor een borrel. Al snel komen de eerste telefoontjes en SMSjes van de andere uitwisselingsstudenten of we gaan stappen. Natuurlijk gaan we stappen! het is immers 3 minuten lopen van ons appartement naar de grote uitgaans-straat van Kaapstad! Afspraken maken gaat super relaxt. Zij pakken allemaal vanuit de Lodge een taxi en bellen als ze in de stad zijn. Ruud en ik wachten geduldig af, en vertrekken pas als de rest al gearriveerd is. Vanavond beginnen we weer in dezelfde kroeg als vorige week: Joburg. daarna gaan we naar de "169" wat een R&B tent is. Het leuke aan deze tent is dat het Nederlandse eigenaars heeft, maar er alleen maar zwarte locals komen! dat is vreemd voor een disco, want meestal zit het alleen maar vol met touristen en buitenlanders. Dit keer waren wij bijna de enige witten in de toko. Na flink dansen en borrelen vallen Ruud en ik na onze lange terugwandeling (de weg van de voordeur van ons appartementencomplex naar ons appartement is langer dan de weg van de voordeur naar de disco) vredig in slaap. Morgen is het zondag, en wij gaan op walvissenjacht!

<<< Terug naar het Dagboek