Pannetje in Zuid-Afrika!
Home Voorbereiding Foto's Dagboek GastenboekErgens halverwege in Januari, 4 maanden in Kaapstad

bijna al mijn vriendjes en vriendinnetjes zijn meer dan 9600 Km van mij vandaan, waar moet ik heen mocht ik iemand nodig hebben? Ik begin er spontaan van te huilen... ik heb een klote nacht, alleen in de grote flat. Het vreemde vind ik dat ik het hele oorzaak-gevolg-verhaal omdraai. Ik voel me klote omdat ik niet naar mijn beste maatjes kan in het geval dat ik me klote zou voelen... dat is toch raar? Vergeet alles wat ik heb gezegd of geschreven over heimwee... wat ik vannacht doormaak is echt heimwee!

Gelukkig duurt deze dip maar kort. Ik neem het heft in eigen hand en vertel Carina en Anton over mijn dip. Tot dusver kende zij mij alleen maar als hyperblije kerel, maar nu zijn zij er in ieder geval van op de hoogte dat ik mij ook wel eens minder blij kan voelen. Alleen door het te vertellen voel ik me beter, en na een twee uur lang telefoongesprek met Gert-Tom kan ik de wereld weer aan!

Vier maanden ben ik al weer in Kaapstad en nog steeds heb ik, afgezien van mijn dipje, het onwijs naar mijn zin! Ik hoef ook niet lang alleen te wonen want Ann, de eigenaresse van de flat, komt naar Kaapstad. Ze begreep via de rental company dat ik bezig was met afstuderen en daarom vond ze dat ik mocht blijven in haar flat, omdat ik anders zou moeten verhuizen voor zo;n korte tijd. Ann is een geweldige vrouw en ik heb onwijs veel plezier met haar. Ik zal bij haar blijven wonen totdat ik met mijn ouders op vakantie ben geweest (die komen 26 januari) en daarna zal ik verder zien wat ik moet doen.

Deze maand januari is ook de maand dat Anton en ik veel meer leuke dingen gaan doen. Waar wij voorheen alleen elke 2 weken braaiden zijn wij nu meerdere dagen per week samen op pad. Somerset, de homowijk in Kaapstad, is niet meer veilig sinds wij met zen tweeen hier op pad gaan! We eten bij elkaar, stappen samen, en volgend weekend gaan we een weekend naar Paternoster, een tentenkamp op het strand, aan de westkust, waar ik volgens Nederlandse Lisa (die ik ontmoet heb in Augrabisch) zeker weten een keer naartoe moet.

Mijn werk loopt ook helemaal op rolletjes. Ik ben druk bezig met het schrijven van mijn rapport die ik dan ook deze periode eindelijk naar mijn begeleidend docent stuur. Ik ben veel te laat daarmee,. Eigenlijk zou je dit verslag al na 3 weken in moeten leveren. (ik ga niet uitrekenen hoeveel weken ik precies te laat ben haha) maar op zich maakt het voor mij niet zo veel uit voor de administratie omdat ik pas in Juni mijn afstudeerpresentatie ga houden ed.

<<< Terug naar het Dagboek