Pannetje in Zuid-Afrika!
Home Voorbereiding Foto's Dagboek Gastenboek17 september 2005

Mijn eerste vrije dag in Zuid Afrika moet natuurlijk goed besteed worden. Ruud biedt meteen aan om wat door de stad te wandelen om mij een beetje de buurt te laten zien. Natuurlijk beginnen we bij Company Gardens, een park in het midden van de stad, omdat ons super appartement daar tegenaan ligt. In de gardens zijn onwijs veel eekhoorntjes. Ze lopen gewoon over de paden en in de bomen en hier kun je ze gewoon goed zien en zelfs voeren. Ik probeer wat foto's te maken, maar ze rennen steeds snel weg. Aangezien je op de elke hoek van het park nootjes kan kopen om de eekhoorns te voeren, kopen wij een paar zakjes met het voornemen om volgende keer die beesten te voeren, en natuurlijk foto's te maken.

Nu lopen Ruud en ik door de stad wat hoger de berg op, naar de wijk Bo-Kaap (Boven Kaap) dit gedeelte van de stad ligt iets verder de berg op, vandaar de naam. Ik herken meteen de fel gekleurde huizen van de foto's uit de reisgidsen over Kaapstad. Bo-Kaap is een moslimwijk wat met deze felgekleurde huisjes echt een super gezellig buurtje lijkt! Alsof de mensen een pact hebben gesloten dat je je huis niet in dezelfde kleur mag schilderen als de buurman. Foto's van dit leuke wijkje komen snel online!

Als we weer naar beneden lopen komen we uiteindelijk bij Waterfront. De haven van Kaapstad. Hier is het altijd gezellig! een soort van touristenpleister met winkelcentra en restaurantjes ed. Er is zelfs een soort feesttent met live muziek vanavond! Het is ondertussen al wat later in de middag (we hebben de hele ochtend nodig gehad om de nodige boodschappen te doen die ik graag de Start-boodschappen noem) en omdat het in het donker niet heel erg veilig is om door de stad te slenteren besluit Ruud me mee te nemen naar het grote winkelcentrum van Waterfront. Hier zijn de winkels in tegenstelling tot de winkels in de stad tot 21u open, dus kunnen wij mooi even shoppen! Omdat we heel de dag al aan de wandel zijn op onze oude slechte schoenen besluiten Ruud en ik om goede berg-schoenen te kopen. In een hippe outdoor winkel passen we vanalles en uiteindelijk kopen we precies dezelfde schoenen, heel erg sexy. Ruud omdat hij ze het gaafst vond, en ik omdat het de enige schoenen in mijn maat waren.

In het donker lopen we met onze gave nieuwe schoenen terug naar ons appartement, om daar met het decoreren te beginnen. natuurlijk was het appartement al helemaal gemeubileerd, dat betekend dat de muren nog steeds leeg zijn. Onderweg hebben we wat reclameborden "gevonden" van de Chippendales, en van de musical Chicago wat een van onze muren al aardig opfleurd. Verder Zijn we begonnen met het behangen van een van de muren met plastic tasjes van de supermarkt waar wij alle boodschappen doen: Pick and Pay. Foto's komen natuurlijk later, als alles af is! Met mijn kaart van Zuid Afrika aan de muur, en mijn felgekleurde "pareo" uit Ibiza begint de huiskamer nu al aardig wat te lijken. In mijn slaapkamer hangen alle kaarten die ik bij mijn afscheid gekregen heb aan 4 linten langs een muur. Nu voel ik mij echt thuis in mijn appartement...

<<< Terug naar het Dagboek