Pannetje in Zuid-Afrika!
Home Voorbereiding Foto's Dagboek Gastenboek13 April, 7 maanden in Kaapstad

Over mijn terugkomt gesproken, via mijn school, Hogeschool Utrecht, is het mogelijk voor mensen die achter lopen met hun afstuderen om in augustus af te studeren in plaats van juni. Jullie raden het al, pannetje grijpt deze kans met beide armen en ik heb dan ook mijn verblijf in Zuid Afrika verlengt met 2 maanden. Mijn terug vlucht is nog niet veranderd, maar ik plan nu om halverwege augustus terug te komen, en daarmee de europese zomer missen en de afrikaanse winter meemaken.

Waar is pannetje dan zoal mee bezig dezer dagen? Waarom is hij nooit meer online en beantwoord hij mijn mailtjes niet zo snel meer? Pannetje, which would be me, is druk met verscheidene projecten: Op de eerste plaats natuurlijk mijn schoolproject. In de practijk heb ik alles al eeuwen geleden afgerond, alle internetcafe’s werken zoals ze moeten werken en alle gedeelten van mijn afstudeerprojct zijn gerealiseerd. Er is echter 1 klein ding wat ik nog niet afgerond heb, mijn scriptie. Deze weken ben ik druk bezig geweest om mijn eindscriptie af te schrijven, wat extra veel tijd kost omdat ik het zo nodig in het engels wilde doen. Mijn maatje DikkieDick komt 28 april aan waarna wij samen 5 weken gaan reizen en ik wil de eerste versie van mijn scriptie dan ook voor die datum ingeleverd hebben.

Het tweede waarik veel mee bezig ben is de EOANgroup. Dit community centre in Athlone, waar ik zelf ook balletles volg, word gesponserd door de charity van Ann Hall, de eigenaresse van de flat waar Ruud en ik 5 maanden gewoont hebben, en nu een van mijn beste vriendinnen. Ann is helaas ook terug naar London vertrokken en ik ben officieel een Trusee van haar charity. Dit betekend dat ik de communicatie link ben tussen Zuid Afrika en London. In de eerste plaats vertel ik de charity elke week wat er aan de hand is, en wanneer de chairperson van de EOANgroup een donatie vraagt voor iets aan de charity, controleer ik of het echt nodig is en nog sterker, ik zorg dat het ook echt gebeurd. Op de tweede plaats ben ik een soort van adviseur voor de chairperson. Het is een beetje onaardig om te zeggen, maar de organisatie in dit community centre is rubbish, en ik probeer een beetje structuur in de organisatie aan te brengen. Basically vertel ik de communiteeboard wat ze moeten doen om dingen sneller voor elkaar te krijgen en oefen ik een beetje druk uit zodat zij ook daadwerkelijk iets doen. Verder ben ik nu officieel verantwoordelijk voor de marketing voor the EOANgroup, voor zolang ik nog in Zuid Afrika ben.

Het derde zeer interessante project waar ik mee bezig ben is het vinden van een appartement voor mijn maatje Gert Tom. Deze geweldige kerel die mij al 2 maal heeft opgezocht in Zuid Afrika heeft besloten om een appartement in Kaapstad te kopen en ik fungeer op dit moment als zijn ogen. De afgelopen weken ben ik met verschillende real estate agencies in de weer geweest en heb verschillende appartementen bezocht. Niet alleen vind ik het super leuk om deze prachtige appartementen te bezoeken en om mijn maatje te helpen, ik leer ongelofelijk veel over het kopen van een appartement in het buitenland, waar ik mij eigenlijk nog nooit in verdiept had. Er is nog meer... Behalve deze drie grote dingen waar ik ongelofelijk veel tijd in steek heb ik ook de nodige veranderingen in huisvesting gehad. 1 april verhuiste ik van mijn prachtige bachelorflat naar een backpackers. Ik deelde mijn kamer met 4 andere mensen, wat wanneer je op vakantie bent geen probleem is. Unfortunately is het niet prettig als je moet werken elke dag. Ik werd er een beetje ongelukkig van en zocht naar een oplossing. Via via ben ik in contact gekomen met Ursula, die een backpackers bezig in Bo-kaap, Het hippe moslimwijkje met al die leuke gekleurde huisjes. Deze backpackers heeft alleen single rooms en omdat ik een vriend van een vriend van een vriendin ben, bied zij mij een speciale prijs aan. Dit alleen al deed mij een paar vreugdesprongetjes maken maar het word nog beter. Ik had in de eerste backpackers al betaald voor de gehele maand April, en Ursula vond het zo sneu voor mij dat ik in ruil voor wat computer-coaching voor haar zoon, ik gratis de rest van deze maand in haar backpackers mag verblijven!

Ik heb al mijn lammetjes op het droge en ben daarom ook extreem blij. Ik heb weer privacy, voor een goede prijs, en kan me weer concentreren op mijn drie grote projecten die ik zojuist heb beschreven.

<<< Terug naar het Dagboek